Συστατικά Φυσικής Προέλευσης

Το εξευγενισμένο βούτυρο babassu λαμβάνεται από τους σπόρους του φοίνικα babassu, το οποίο είναι γηγενές φυτό της Νοτίου Αμερικής, και συγκεκριμένα της Βραζιλίας. Το βούτυρο babassu χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ C12:0. Σχηματ...
Το βούτυρο καριτέ προέρχεται από το αφρικανικό δέντρο Shea που ευδοκιμεί στις σαβάνες της Δυτικής Αφρικής. Πρόκειται για ένα αυτοφυές δέντρο που παράγει μικρά φρούτα, τα οποία μοιάζουν με αμύγδαλα και από τα οποία εξάγεται το βούτυρο καριτέ. Το βούτυ...
Η ελιά είναι ο καρπός του ελαιόδεντρου, το οποίο καλλιεργείται σε μεσογειακές περιοχές και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία και τη μακροζωία. Το ελαιόλαδο, το οποίο αποκαλούσε ο Όμηρος «υγρός χρυσός», χρησιμοποιούνταν συχνά...
Το λεμόνι χρησιμοποιείτο ανέκαθεν για τα σημαντικά αντιοξειδωτικά οφέλη που προσφέρει. Τα λεμόνια χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στα καλλυντικά ως πηγή κιτρικού οξέος που συγκαταλέγεται στα α-υδροξυοξέα (AHA). Δεδομένης της σχετικά υψηλής περιεκτικότητ...