Σταφύλι

Το σταφύλι προέρχεται από τη Μικρά Ασία. Οι μεγαλύτερες εκτάσεις αμπελώνων καλλιεργούνται στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία και ακολουθεί η Τουρκία και η Γεωργία. Άλλες χώρες με σημαντική παραγωγή σταφυλιών είναι η Αλγερία, η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Χιλή, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Νότια Αφρική, η Συρία και οι Η.Π.Α. Το σταφύλι χρησιμοποιείται από Ευρωπαίους θεραπευτές για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων. Ήταν γνωστό ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι καλλιεργούσαν σταφύλια, ενώ σε Αιγυπτιακούς τάφους έχουν βρεθεί σπόροι σταφυλιών. Το σταφυλέλαιο είναι γνωστό ως ένα ελαφρύ, «ξηρό» έλαιο που δεν φράσσει τους πόρους, απορροφάται εύκολα, διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δέρμα με ακμή, καθώς και σε προϊόντα αντιγήρανσης του δέρματος.
Βιταμίνες: C, σύμπλεγμα B και PP.

Ιδιότητες

  • Αντιοξειδωτικό/δεσμευτής των ελεύθερων ριζών
  • Μη λιπαρό, απορροφάται εύκολα, δεν φράσσει τους πόρους
  • Μαλακτικό, προστατευτικό, αντιγηραντικό
  • Αντιφλεγμονώδες (πολυφαινόλες)/δράση κατά των ερεθισμών/καταπραϋντικό
  • Πλούσια πηγή λιπαρών οξέων απαραίτητων για το δέρμα
  • Αποτρέπει/μειώνει την εμφάνιση ραγάδων
  • Ήπιο στυπτικό, συμβάλει στη σύσφιξη και τόνωση του δέρματος
  • Ενυδατικό, θρεπτικό

Προτεινόμενες καλλυντικές εφαρμογές

  • Προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας, ιδιαίτερα προϊόντα αντιγήρανσης και προϊόντα για δέρμα με ατέλειες, προϊόντα περιποίησης σώματος, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, προϊόντα για μασάζ.