Βούτυρο καριτέ

Το βούτυρο καριτέ προέρχεται από το αφρικανικό δέντρο Shea που ευδοκιμεί στις σαβάνες της Δυτικής Αφρικής. Πρόκειται για ένα αυτοφυές δέντρο που παράγει μικρά φρούτα, τα οποία μοιάζουν με αμύγδαλα και από τα οποία εξάγεται το βούτυρο καριτέ.

Το βούτυρο καριτέ περιέχει βιταμίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (ελαϊκό οξύ, στεατικό οξύ, λινολεϊκό οξύ και παλμιτικό οξύ) που προάγουν την κυτταρική αναγέννηση και παρέχουν ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε παράγωγα κινναμωμικού οξέος, το βούτυρο καριτέ διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρα ως φυσικό φίλτρο έναντι της ακτινοβολίας UV, προστατεύοντας το δέρμα από τον ήλιο, τη φωτογήρανση και ελαττώνοντας τους επιφανειακούς ερεθισμούς. Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (κυρίως ελαϊκό, στεατικό και λινολεϊκό οξύ) συνεισφέρει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Προτεινόμενες καλλυντικές εφαρμογές

  • Προϊόντα καθαρισμού: υλικό υπερλίπανσης για το δέρμα
  • Προϊόντα φροντίδας μαλλιών: το βούτυρο καριτέ υπερέχει τόσο του βουτύρου κακάο, όσο και του βουτύρου jojoba, όσον αφορά στη θεραπεία των κατεστραμμένων μαλλιών
  • Κρέμες χεριών, προσώπου και σώματος
  • Φροντίδα από τον ήλιο
  • Σαπούνια